Vonzó lehetőség, sok kockázattal

Egy projekt finanszírozása esetén a vissza nem térítendő EU támogatás mindig vonzó lehetőség.

Ám ne higgyük azt, hogy az Európai Unió „ingyen” adja ezt.

Az EU támogatások hazai rendszerében egyáltalán nem egyszerű gyorsan eligazodni.

Ha Önnek sem mondanak sokat a „horizontális vállalások”, vagy hogy mit kell bemutatni az ún. időközi beszámolóban, és arra sincs kész válasza, hogy mikorra számítson a támogatás megérkezésére, akkor javasolt szakértőt bevonnia.

Cégünk sokéves tapasztalattal áll rendelkezésére, hogy az egészen egyszerű projektektől a komplex nagyberuházásokig menedzseljük a forrásbevonás és a projektvégrehajtás folyamatát.

Vonzó alternatíva lehet, hogy kedvező kondíciókkal vonhatók be az EU-s támogatások fejlesztései megvalósításához, így Önnek kisebb mértékű saját tőkét kell fejlesztéseihez mozgósítania, ám ennek ára van.

Az EU támogatásokért „cserébe” tenni kell a munkahelyteremtésért, az esélyegyenlőség előmozdításáért, vagy épp a környezeti fenntarthatóságért.
Bizonyos dolgokat bevállal a pályázó a támogatásért cserébe, amit felelősen kell megtenni, majd végrehajtania, különben visszavehetik a támogatást!

Kérdése van a kockázatok kapcsán? Írjunk nekünk!

Több mint 10 éves tapasztalattal több 100 projekthez nyertünk el forrást, és irányítottuk a projektek sikeres megvalósítását. A tervektől, a forrásszerzésen át a projekt sikeres zárásáig fogjuk az Ön kezét, irányítjuk és kontrolláljuk a folyamatokat.

Ennek érdekében felelős szakértői munkát végzünk, nem csak a finanszírozás elnyerése a cél, hanem hogy megvalósítható legyen a projektje, és ténylegesen az eredeti céljait szolgálja.

A megvalósítás számos olyan szabályozás ismeretét követeli meg (jogszabályok, hatósági végrehajtási szabályok, beszerzési szabályok stb.), amely jellemzően idegen, nem ismert tudás a vállalkozások többségénél, és a szükséges kompetenciákkal sem rendelkeznek, így elengedhetetlen, hogy szakértőt vonjanak be.

Példaként kiemelve – tudta Ön, hogy:

  • bizonyos esetekben vállalkozások számára is kötelező közbeszerzési eljárást lefolytatni? Ennek elmulasztása akár 2 millió Ft büntetést is vonhat maga után.
  • vannak olyan esetek, ahol ha helytelenül határozza meg az igényelt támogatást, akár büntetés is kiszabható?
  • ha EUTAF ellenőrzést kap, akkor olyanért is megbüntethetik, amit a Közreműködő Szervezet korábban jóváhagyott?
  • ha elmulasztja a járulékos feladatok elvégzését, a teljes támogatást visszavonhatják?
  • ha hamarabb kezdi meg a beruházást, mint ahogy támogató döntést kap, “elbukhatja” a pénzt, ha azt nem megfelelően hajtja végre?

A szolgáltatás első lépéseiben aktívan közreműködünk a projektötlet fejlesztésében, a pénzügyi tervezésben, a szükséges tanulmányok elkészítésében és a megfelelő forrás bevonásában. A támogatás elnyerését követően a szükséges dokumentációs, járulékos feladatok (kötelező nyilvánosság, stb.) és projektirányítási feladatok elvégezésével járulunk hozzá a sikeres projektzáráshoz és a támogatások lehívásához.
Az ötlet persze nagyon fontos, de megfelelő megvalósítás nélkül semmit sem ér. Mit szólna egy tapasztalt társhoz ebben a kalandban?

Bátran küldje el fejlesztési elképzeléseit, IDE kattintva!

Ügyfeleink között tudhatjuk az Oberbankot és az Unicredit bankot, akik minket bíznak meg, hogy segítsük ügyfeleiket eligazodni a hazai támogatási piacon, továbbá számos olyan nagyvállalat, mint a KUKA Robotics vagy a Vogel&Noot bizalmát is élvezzük.

További referenciáinkat ITT tekintheti meg.

Aktuális EU támogatások:

Kapacitás-bővítés, termékfejlesztés, innováció finanszírozása, energetikai hatékonyság növelése, nemzetközi terjeszkedés, nemzetközi versenyképesség növelése – az új Széchenyi 2020 program támogatási struktúrájában ezen fejlesztési területek kapják a legnagyobb hangsúlyt. Több mint 600 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre, és várhatóan több mint 14.000 projekt részesülhet támogatásban a 2014-2020-as programozási időszak fenti kiemelt területein!

Bővebb információ

Új terméket tervez bevezetni, és ehhez új technológiát kell telepítenie? Lecserélné gépparkját, vagy bővítené termékpalettáját? Csökkentené a gyártás költségeit és időigényét?

Gépbeszerzés, technológiafejlesztés, és ehhez kapcsolódóan infrastruktúrafejlesztés, gyártási licenc vagy know-how támogatása várható. Minimális mértékben telephelyfejlesztés, felújítás, átalakítás.

Bővebb információ

Fejlesztései létszámbővítést igényelnek? Ez a konstrukció nyújthat megoldást, ha pld. új, munkaerő igényes technológiát vezet be, vagy ha a fejlesztések során a munkaerő költsége jelenti a legnagyobb terhet.

A fejlesztés ideje alatt finanszírozhatóak a bérek, az új termelő eszközök beszerzése, know-how és termelési licencek megszerzése, valamint a munkakörnyezet fejlesztése.

Bővebb információ

Növelné piacát, de a hazai lehetősége korlátozottak? Önnek szólnak ezek a források, ha termékfejlesztésbe kezdett, és egyből megcélozna más piacokat is, vagy meg akarja előzni versenytárait, vagy úgy érzi itthon sikeres terméke külföldön is megállná a helyét.

Bővebb információ

Új bérlőkhöz fejlesztések szükségesek? Nehézkesen szolgálja ki jelenlegi bérlőit? Logisztikai fejlesztésben gondolkodik? Ez a forrás Önnek szól, ha bármelyikre igen a válasza. Új ipari parkok létesítését nem akarják támogatni, de annál több forrást adnak a meglévők minőségi fejlesztésére.

Bővebb információ

Jelentős tétel a termelési költségei között az energia, és csökkentésével növelhetné versenyképességét? Növelné vállalkozása eredményességét a fix költségei csökkentésével? Zöldebb gyártást szeretne? Az zöld működés akár USP is lehet a célcsoportjának.

Bővebb információ

Az egyik legdinamikusabban fejlődő kereskedelmi csatorna a világban, amivel könnyen, gyorsan és alacsony költségekkel értékesítheti termékeit. Szeretné, ha célcsoportja non-stop tudna Önnél vásárolni? Szeretne még többet megtudni Ügyfelei vásárlási szokásairól?

Bővebb információ

Van több jó ötlete is, de nem tudja, hogy életképes lenne-e? Már van egy terméke, de tovább kell fejleszteni? Nem tudja kinek, és hogy tudja értékesíteni azt? A dinamikusan fejlődő piaci szegmens támogatásának fő célja, hogy minél több és jobb, akár Európa szinten versenyképes termék származzon hazánkból.

Bővebb információ

Ipari innovációt tervez, hogy erősítse piaci pozícióját? Új, és veszélyes piaci szereplő jelent meg az Ön piacán, vagy versenytársa új termékkel rukkolt elő, amellyel az Ön meglévő piaci pozícióját veszélyeztetheti? Esetleg új, innovatív ötlete van, de nincs tőkéje a megvalósításhoz? Akkor érdemes megfontolnia ezt a lehetőséget.

Bővebb információ