Rólunk szól

Szakértőink rendszeresen publikálnak az üzleti és szakmai médiában, és nyilatkoznak szakértőként gazdasági-, vállalat- és projektfinanszírozási, külpiacra lépési és projektmenedzsment témákban.
Rendszeresen osztjuk meg tapasztalatainkat saját szervezésű konferenciáinkon, vagy egyéb szakmai eseményeken meghívott előadóként.
Íme néhány megjelenés az elmúlt hónapok mozgalmas történéseiből:
2015. FEBRUÁR
Computerworld: Hódítani indul az IPR-Insights
Ügyfelünk, az IPR-Insights 430 millió Ft volumenű, sikeres tőkebevonási tranzakciót zárt a Bonitás Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-vel. A cég termékeinek, szolgáltatásainak érettségét a hazai piac már visszaigazolta; a külpiaci terjeszkedés előkészítését megelőző kutatások pedig rámutattak arra a piaci résre, amelyet a cég egy jól irányzott termékfejlesztéssel be tud tölteni – jelentős növekedési potenciált biztosítva ezáltal a vállalkozás számára. Cégünk a terjeszkedési stratégia meghatározásától egészen a tranzakció zárásáig szakértői segítséget nyújtott az agilis IPR csapatnak.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Hódítani indul az IPR-Insights
Figyelő: Kockázatitőke-hajrá: menni fog?
Év végéig van lehetősége a Jeremie alapoknak, hogy a hozzávetőlegesen 40-50 milliárd Ft tőkét cégekbe, projektekbe invesztálják. A befektetők arra panaszkodnak, hogy nincs elég jó startup, míg a projektgazdák közül sokan nem akarnak “magyar befektetőhöz” menni. Sikerülhet-e így a kihelyezés? Kell-e a feleknek változtatnia a hátralévő hónapokban? A témában az M27 ABSOLVO partnere, Horgos Lénárd nyilatkozott a Figyelő számára.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Kockázatitőke-hajrá: menni fog?
Piac és Profit: Kisokos kezdő exportálóknak
Koncentrált erőforrások, jól megválasztott, kezelhető számú célpiac, stratégiai tervezés, a helyi versenyhelyzet pontos ismerete és kritikus elemzése, versenyképes üzletfejlesztési szakember… Néhány döntő szempont, amelyet a nemzetközi terjeszkedést tervező cégeknek figyelembe kell venniük a sikeres külpiacra lépés érdekében. Az Export Kooperáció februári sajtó háttérbeszélgetésén a kkv-k exportlehetőségeit és céljait elemezte, valamint kitért az orosz embargó és a szárnyaló svájci frank hatásaira is.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Kisokos kezdő exportálóknak
2015. JANUÁR
IT Business: Még 40-50 milliárd Jeremie pénz keresi idén a helyét
2015 év végéig helyezhetik ki forrásaikat a Jeremie alapok, így az idei évben a tőkebefektetések számának erős növekedése várható. Tőkebevonás terén 2015. első fele nagy lehetőségeket tartogat a növekedést kereső, innovatív vállalkozások számára, hiszen egy-egy ilyen tranzakció akár 9 hónapig is eltarthat, így a befektetési lehetőségek felkutatását, a tárgyalásokat, és a cég kiválasztását az év első felében realizálniuk kell az alapoknak, hogy a határidőt tartani tudják. Az M27 ABSOLVO partnere, Horgos Lénárd szakértőként nyilatkozott az IT Business részére, vajon mi várható 2015-ben a befektetői piacon, kinek és milyen feltételek mellett lehet esélye Jeremie tőkét bevonni.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Még 40-50 millárd Jeremie pénz keresi idén a helyét, vagy az IT Business oldalán: IT Business
IT Business: Mire számíthatnak a cégek 2015-ben a kockázati- és magántőke piacon?
Horgos Lénárd, az M27 ABSOLVO partnere, a finanszírozási üzletág vezetője szerint a 2015. első féléve “aranybánya” lehet a cégek számára, majd sok hónapos szünet következhet a befektetések terén.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Mire számíthatnak a cégek 2015-ben a kockázati- és magántőke piacon?
Piac & Profit: Kinek kell a tehén, ha olcsón kapja a tejet?
A közép-kelet-európai régióban a kockázati tőkebefektetések esetében a stratégiai befektetők felé történő cégértékesítés a legvalószínűbb exit út. Ők egy partnerség után kevéssé fognak felvásárlásban gondolkodni, hiszen „minek vennék meg a tehenet, ha a tejet is megkaphatják, olcsóbban”.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Kinek kell a tehén, ha olcsón kapja a tejet?
Napi Gazdaság: Még mindig a stratégiai befektető
A régiónkban még mindig a stratégiai befektető a leggyakoribb exit célpont a kockázati tőkebefektetők számára. Vajon ők lehetnek a “kiszálló pálya” a több száz Jeremie-befektetés számára is?
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Napi Gazdaság, 2014. november 28.
HVG: Tőkére van szüksége? Most érdemes a kockázati tőkéseknél kopogtatni!
Egyre sürgetőbb a Jeremie-pénzek kihelyezése a kockázati tőkéseknek, hiszen ha 2015 végéig nem fektetik be, küldhetik vissza Brüsszelbe. Ez azt is jelentheti, hogy most kedvezőbb feltételekkel juttathatja cégét tőkéhez.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Én és a cégem
IT Business: Gyakorlat teszi a mestert
Horgos Lénárd az IT Business klubrendezvényén tárta a közönség elé, melyek manapság azok a trendek, illetve törvényszerűségek, amelyeket szem előtt tartva egyáltalán érdemes üzletfejlesztésről vagy stratégiaalkotásról beszélni. Szerinte egy cég sikeres piaci szereplése a következő fontos dolgokon múlik:

  • alaposan meg kell ismerni a piaci szereplőket s felmérni saját erőforrásainkat,
  • mindenképp arra kell törekedni, hogy az általunk kiválasztott részpiacon elsők legyünk, ha ez nem megy, más részpiacot kell találni, ahol ezt megtehetjük
  • akár meglévő, akár új piacok meghódítására törekszünk, a legfontosabb, hogy azt fókuszáltan tegyük. Ha mindenkire lő az ember, valójában senkit nem talál el. Ugyanakkor, ha ezt fókuszáltan teszi, s olyan intézkedések mentén, hogy azokra a konkurensek csak lassan képesek reagálni, akkor akár egy Dávid-Góliát harcot is megnyerhetünk.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Fókuszban az itbehaviour
Trade Magazin – Mire lesz elég a 840 millió?
Az M27 ABSOLVO külpiaci üzletágának vezetője, Gyurácz Németh Iván fejti ki álláspontját a Norbi Update nagy visszhangot keltett tőzsdei bevezetése és ambiciózus nemzetközi terjeszkedési terveivel kapcsolatban.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Norbi Update – Mire lesz elég a 840 millió?
Manager Magazin – Célkeresztben a NASDAQ
A közelmúltban 8 millió dollár tőkét kapó BalaBit ügyvezetője nyilatkozott az elmúlt éveik példaértékű növekedéséről és a távlati terveikről. Az M27 ABSOLVO részéről Horgos Lénárd ügyvezető osztja meg, milyen sikertényezőket lát a BalaBit-nál a tőkebevonási projektben való együttműködés tapasztalatai alapján.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Célkeresztben a NASDAQ

Világgazdaság – Kockázati tőke melléklet, 2014. augusztus

Alaposság és hosszú távú gondolkodás vezethet a sikerhez
Nagyon erősek technikailag és műszakilag is a hazai cégek, azaz jó termékeket tudnak létrehozni. Ahol mégis hiányosságok vannak, az a sales és marketing tudás, valamint a tapasztalat és a szemlélet. Erről fejtette ki véleményét Horgos Lénárd, az M27 ABSOLVO partnere.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: Az ötlettől az exitig