Biztosra akar menni?

Tanácsadóval dupla az esély egy sikeres tranzakcióra

Akár üzleti angyalról, magánbefektetőről, szakmai befektetőről vagy tapasztalt intézményi befektetőről (VC, PE alapkezelő) legyen szó, szakértelmünket, tapasztalatunkat, megvalósító és végrehajtó kompetenciánkat bocsátjuk rendelkezésükre, hogy a céljaikat valóban elérjék, és később se érjék meglepetések.

Egy kiváló partnerünk, tapasztalt nemzetközi befektető mondta el azt, hogy azért von be tanácsadót a tranzakcióba, hogy ne kelljen a projektmenedzsmenttel, a konszenzus kereséssel foglalkoznia, hanem csak arra tudjon koncentrálni, hogy mi az ő érdeke, mivel védje a pozícióit! Nyilván foglalkozhatna tudása szerint a projektben mediációval, a win-win szituáció létrehozásával, a konszenzus kereséssel, de két lovat egyszerre nem tud megülni.

Ha nincs tapasztalata a tranzakciókban, óriási értéket adhat Önnek egy tapasztalt „ravasz róka”, aki felismeri a kockázatokat, megoldási javaslatokat ad erre, behozza sok-sok projekt tapasztalatát, és későbbi meglepetéseket minimalizál.

De a tapasztalt befektetők is megbíznak minket, hisz leveszünk a vállukról terheket, új színt, más látásmódot hozunk be a tranzakciókba, olyan helyi vagy nemzetközi kapcsolatrendszert, ami adott esetben nincs meg, hisz nem dolgoznak annyi VC-PE befektetővel, szakmai befektetővel mint mi, honnan is tudhatnák, hogy épp ki szeretne még pénzt kihelyezni, ki keres add-on céget vagy diverzifikálná a portfóliót egy stabilabb céggel.

Néha pedig az számít, hogy a sűrű napirendből átveszünk feladatokat, így az igazán lényeges ügyekre koncentrálhatja saját idejét, kapacitását.

Az első lépésektől a zárásig állunk rendelkezésre, vagy akár csak egy-egy részfolyamatra is.

Miben tudjuk projektjét támogatni?
  1. Célpontok profiljának kialakítása, célpontok keresése hazánkban, illetve nemzetközi irodáink révén a környező országokban, Európában, a Balkánon és Törökországban
  2. Előzetes szűrés, pontozás, tárgyalások támogatása
  3. Indikatív ajánlat, term sheet, befektetési struktúra kialakítása, prezentálása
  4. Befektetés előtti pénzügyi átvilágítás, befektetési struktúrára vonatkozó javaslattétel
  5. Befektetési dokumentációk tárgyalása, kialakításának támogatása, zárás támogatása,
  6. Portfólió cégeknél a pénzügyi, riporting, kontrolling folyamatok kialakítása, elvárt szintre fejlesztése
  7. Pénzügyi kompetenciák fejlesztése, interim CFO tevékenység
  8. Igazgatóságban befektetői képviselet, advisory board-ban részvétel, közreműködés
  9. Nemzetközi piacismerettel, iparággal rendelkező szakértők delegálása a menedzsmentbe, a növekedés irányba állítása, stratégia review, megvalósítás támogatása

Más területen kamatoztatná tudásunkat befektetőként?

Állunk rendelkezésére! Keresse kollégáinkat IDE KATTINTVA.